mrt
22
2021

Vervolg videodagboek Anne

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De reeks Anne Frank videodagboek krijgt een vervolg. Producent Every Media werkt aan een vijfdelige serie over hoe het het Joodse tienermeisje en haar familie verging na hun arrestatie. De serie moet vanaf aankomende zomer op het YouTube-kanaal van de Anne Frank Stichting te zien zijn, meldt de organisatie maandag.
De vijf afleveringen worden voorzien van ondertiteling in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hebreeuws, Japans, Portugees, Russisch en Spaans. De vervolgreeks vertelt wat er met Anne gebeurde toen zij via Westerbork naar Duitsland werd gedeporteerd.
Voor dit deel van haar levensverhaal vormde het boek Na het Achterhuis van Bas von Benda-Beckmann de basis. De historicus heeft het laatste deel van het leven van Anne beschreven op basis van historisch onderzoek en getuigenverklaringen. Een deel van de vervolgreeks is afgelopen weekend opgenomen in Drenthe.
De eerste reeks over de onderduikperiode die Anne in haar dagboek heeft beschreven, oogstte vorig jaar veel lof en won internationale prijzen. Het verhaal van Anne is zo verfilmd dat het lijkt alsof zij met een moderne camera vlogs over haar verblijf in het achterhuis voor YouTube heeft gemaakt.
De vijftienjarige Luna Cruz Perez speelt de hoofdrol in het videodagboek. De eerste serie won een aantal Lovie Awards, de belangrijkste internetprijzen in Europa. De vijftiendelige serie is ook bewerkt tot televisiereeks. Deze is vanaf 28 maart te zien bij NPO Zapp.

Bron: Nu.nl

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.