dec
03
2015

Voornamen (2)

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Voornamen zijn iets fascinerend. Ze bieden meer context aan de roepnaam van een persoon. En het is interessant om te kijken, onder welke naam bekende en onbekende Nederlanders staan ingeschreven in de burgerlijke stand.
Want wie denkt dat de voormalige zanger van The Scene als geboortenaam Thé Lau had, komt bedrogen uit. Thé werd vernoemd naar zijn grootvader, schilder van beroep, en werd ingeschreven onder de namen Matheus Josephus Lau.
Tiny Kox (1953) is sinds 10 juni 2003 lid van de SP-fractie in de Eerste Kamer. Zijn ouders gaven hem in 1953 de namen Martinus Josephus Maria mee. Of wat te denken van voormalig senator Tof Thissen. Hij heeft waarschijnlijk een katholieke opvoeding, net als Kox, maar werd zelf gedoopt met de namen Christoffel Paul.
En dan nog die grote roerganger van de Socialistische Partij, Jan Marijnissen. Voluit luistert hij naar de namen Johannes Guillaume Christianus Andreas Marijnissen. Als laatste, RTL-verslaggever Conny Mus. Wie herinnert zich niet de beelden dat hij in Israël verslag doet, terwijl achter hem de bommen inslaan? Conny had als voornamen Coenraad Willem.
Mooi, al die rijke voorletters en bijbehorende namen.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.