jul
25
2016

Vreemde kostgangers

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

LEEUWARDEN Een groots opgezette PR-campagne is het niet. Maar de theaterzalen zijn al geboekt voor Vreemde Kostgangers. Deze gelegenheidsformatie bestaat uit George Kooymans (gitarist van Golden Earring), Henny Vrienten (bassist/zanger van Doe Maar) en Boudewijn de Groot (solo-artiest en troubadour der Lage Landen). Gedrieën brengen ze nummers ten gehore, die ze voor hun cd Vreemde Kostgangers opnamen. Deze cd zal in deze zomer verschijnen.
Daarnaast wordt geput uit de afzonderlijke repertoires van de heren. Kooymans zoekt in zijn oude Earring-doos, Vrienten aarzelt nog tussen Doe Maar en zijn solo-repertoire en De Groot zoekt iets uit mijn oeuvre waar de andere twee zich in kunnen vinden. Marskramers zullen we zijn, met nieuwe waar en fraai opgelapte tweedehandsjes. Een opvallend trio, aangevuld met twee uitstekende muzikanten op drums en toetsen.
De drie muzikanten zijn al jaren bevriend met elkaar, maar van een gezamenlijk optreden kwam het nog nooit. Totdat ze een verrassingsoptreden verzorgden op de verjaardag van Cesar Zuiderwijk. Mogelijk is dit muzikantencollectief een initiatief van Vrienten; in 2008 tourde hij ook al eens eerder langs de theaters, toen met Henk Hofstede (Nits) en Frank Boeijen (Frank Boeijen Groep) onder de naam Aardige Jongens.
Kijk voor de speellijst van Vreemde Kostgangers op de website van Boudewijn de Groot.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.