jul
25
2015

Westerstorm

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

We maken ons op voor een zomerse westerstorm, die aan de kust windkracht 9 kan gaan halen. Wie met de caravan op pad gaat, doet er verstandig aan om een dag later te vertrekken. Of gewoon om niƩt te vertrekken. Vluchten binnen Europa worden door KLM niet uitgevoerd, vanwege het weer. Mensen op het water moet eveneens opletten voor de zware windstoten. Code geel, de 25e zomerstorm sinds 1901.
Is het inderdaad iets om zorgen over te maken? Ik weet het niet. Uitkijken moeten we sowieso, ongeacht of het een storm is of niet. Ik herinner me van de vakanties van vroeger, die we in Zeeland beleefden, dat het zeker de eerste dagen altijd onweerde. ‘Als de familie Tromp komt, gaat het onweren,’ was een gevleugelde uitspraak van het gastgezin waar we een huisje huurden.
En als het dan onweerde, stonden wij als kinderen te kijken. En te tellen hoe ver het onweer van ons verwijderd was. We waren diep onder de indruk, maar bleven wel kijken. Misschien moeten we dat met de zomerstorm ook wel doen: onder de indruk zijn en blijven kijken.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.