apr
27
2019

Westmalle Dubbel

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De monniken van Westmalle zijn zeker niet bang. Sinds 1856 brouwen zij al een donker trappistenbier naast hun bestaande maaltijdbier. In 1926 hebben zij het recept aangepast. Hierdoor wordt het bier tegenwoordig zwaarder gebrouwen door de ingrediënten te verdubbelen. De naam dubbel bier doen de monniken dan ook eer aan. Al met al hebben zij een donker, roodbruine trappistenbier gecreëerd. Het bier bevat vanwege de hergisting op fles een rijke smaak en 7% alcohol. Smaken van karamel, mout en fruitige esters die je laten denken aan rijpe banaan. De crèmekleurige dikke schuimkraag kenmerkt Westmalle Dubbel gecombineerd met een lange, droge afdronk.

Bron: Manify

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.