sep
18
2021

With a Triumphant Shout

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De Roden Girl Choristers bestaan twintig jaar. Deze mijlpaal viert het koor met twee jubileumconcerten: 25 september in de Grote Kerk in Leeuwarden en 2 oktober in de Martinikerk in Groningen. Onder de naam With a Triumphant Shout biedt het concert hoogtepunten uit de Anglicaanse muziek, met medewerking van een mannenensemble van de Nederlandse Bach Academie.
“Het is prachtig dat we, na een pittige periode, als eerste project ons jubileumfeest gaan vieren,” vertelt artistiek leider en dirigent Sonja de Vries. “Het is heel goed voor jonge mensen om een gezamenlijk doel te hebben, zeker na een jaar waarin de gezamenlijkheid ver te zoeken was. Heerlijk om straks weer op het podium te staan met elkaar.”
De Roden Girl Choristers bestonden in 2020 twintig jaar en vieren dat dit najaar met twee jubileumconcerten, in Leeuwarden en in Groningen. Het jubileumprogramma is daarnaast 16 oktober te horen in Maassluis.
Met een enthousiaste groep van ongeveer dertig meisjes tussen 6 en 20 jaar zetten de Roden Girl Choristers zich al twee decennia in voor de Engelse koortraditie. Kwaliteit, ontwikkeling, toewijding en enthousiasme leiden tot een hoog niveau van musiceren en brengt het koor op concertpodia in binnen- en buitenland. De Vries: “Zonder de toewijding van de choristers, die dit programma deels online hebben voorbereid, kom je nergens. Daarom zijn deze uitvoeringen een bekroning van hun inzet. Where friends commit to quality.”

Hoogtepunten uit Britse muziektraditie
Het koor heeft de afgelopen maanden een prachtig programma voorbereid en hoopt dit binnenkort met een groot publiek te kunnen delen. Onder de naam With a Triumphant Shout biedt het concert hoogtepunten uit de Anglicaanse muziek, met composities van onder andere Sir Charles Hubert H. Parry, Ralph Vaughan Williams, Gerald Finzi, Benjamin Britten, John Ireland en William Walton. De Vries: “Met deze muziek leg je het hart van de 19de en 20ste-eeuwse Anglicaanse koortraditie bloot. Heerlijk om te zingen en heerlijk om naar te luisteren. Het openingsstuk, I was glad van Parry, is gecomponeerd voor de kroningsceremonie van koningin Elizabeth II.” Daarnaast laten de Roden Girl Choristers werk horen van de Franse Gabriel Fauré.
Sietze de Vries begeleidt het koor op orgel, Joost Hettinga werkt mee als trompettist. Een mannenensemble van de Nederlandse Bach Academie versterkt de gelederen. Deze samenwerking leidde eerder tot prachtige resultaten, zoals bij uitvoeringen van de Johannes Passion in 2019.

Kaarten reserveren
Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.rodengirlchoristers.nl. Toegangsprijs is 16 euro in de voorverkoop, 18 euro bij de deur, 2,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar en 12,50 euro voor 13 t/m 21 jaar en donateurs.
Vanzelfsprekend zorgt de organisatie voor een veilige ruimte met inachtneming van de RIVM-voorschriften. Het aantal plaatsen is daardoor beperkt, dus reserveer op tijd.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.