aug
30
2018

Zomervakantie

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De zomervakantie is ten einde. In mijn stad Leeuwarden zijn eerstejaarsstudenten bezig met de introductie van hun nieuwe leven. Een intro in stad, studentenleven, studie en het opleidingsinstituut.
Toen ik een half leven geleden ging studeren, volgde ik de introductie via Waltertje. Dit was de studentenvereniging van de opleiding Journalistiek van Windesheim. Drie dagen in het dorpje Heino rondhangen. Op zich geen slechte dagen. Maar om nou te zeggen dat hier de beste vriendschappen tot stand zijn gekomen, is ook weer niet waar.
Het waren drie fantastische dagen.
Niet meer.
Deze zomer was in geen enkel opzicht een introductie op iets nieuws. Wel werd mijn zomervakantie gemarkeerd door twee optredens. De eerste show was in De Oosterpoort in Groningen, waar John Hiatt in juli kwam spelen. De Amerikaan tourde de wereld over om het 30-jarig jubileum te vieren van zijn album Slow Turning. En dus wordt deze plaat elke avond integraal gespeeld, aangevuld met hits als Have A Little Faith In Me en Riding With The King.
De afsluitende zomervakantie-show was die van Broeder Dieleman. De Zeeuwse troubadour gaf een huiskamerconcert in Nijeveen, waarmee hij het nieuwe huis van mijn neef inwijdde. En tegelijk al iets presenteerde van zijn nieuwe plaat Komma.
Je kunt slechtere concerten treffen om je vakantie mee te omlijsten.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.